Wydarzenia

12/01/2022
15:00 - 18:00 Home Barista: Brewing Class
Sala szkoleniowa Coffeedesk
Mazowieckie, 00-107 Warszawa, ul. Próżna 7
12 stycznia 2022

Home Barista: Brewing Class

12/01/2022 @ 15:00 - 18:00 - Zastanawiasz się czym różni się chemex od aeropressa? A może czym jest dobra, czarna kawa z dripa? Na te i inne pytania dotyczące coraz bardziej popularnych alternatywnych metod parzenia kawy odpowiemy podczas naszego kursu Brewing Class. Kurs obejmuje podstawowe wiadomości dotyczące alternatywnych metod parzenia kawy, teoretyczne informacje o kawie, testowanie kaw jednorodnych oraz dobór i [...]
19 stycznia 2022

Home Barista: Espresso & Latte Art

19/01/2022 @ 11:00 - 14:00 - Marzysz by przygotować w domu kawę idealną ? to szkolenie jest dla Ciebie. Esencjonalne espresso, uzupełnione odpowiednio spienionym mlekiem pozwoli Ci dobrze zaczynać każdy dzień i zaskakiwać gości doskonałym smakiem. Nauczymy Cię, jak w domowych warunkach korzystać z ekspresu French Press oraz spieniacza do mleka, dzięki czemu parzenie kawy stanie się dla Ciebie przyjemnością.   [...]
19 stycznia 2022

Home Barista: Espresso & Latte Art

19/01/2022 @ 15:00 - 18:00 - Marzysz by przygotować w domu kawę idealną ? to szkolenie jest dla Ciebie. Esencjonalne espresso, uzupełnione odpowiednio spienionym mlekiem pozwoli Ci dobrze zaczynać każdy dzień i zaskakiwać gości doskonałym smakiem. Nauczymy Cię, jak w domowych warunkach korzystać z ekspresu French Press oraz spieniacza do mleka, dzięki czemu parzenie kawy stanie się dla Ciebie przyjemnością.   [...]
28 stycznia 2022

Brewing Skills

28/01/2022 @ 09:00 - 15:00 - Kurs realizowany według standardów SCA (Specialty Coffee Association) pozwoli Ci na pogłębienie wiedzy na temat technik parzenia alternatywnymi metodami, a także poszerzenie praktycznych umiejętności używania takich urządzeń, jak: aeropress, chemex, syfon czy kafeterka. Podczas podstawowego cup tastingu dowiesz się z kolei, jak prawidłowo ocenić aromat i smak kaw oraz dopasowywać je do poznanych metod parzenia.   ZAWARTOŚĆ [...]
29 stycznia 2022

Home Barista: Brewing Class

29/01/2022 @ 09:00 - 12:00 - Zastanawiasz się czym różni się chemex od aeropressa? A może czym jest dobra, czarna kawa z dripa? Na te i inne pytania dotyczące coraz bardziej popularnych alternatywnych metod parzenia kawy odpowiemy podczas naszego kursu Brewing Class. Kurs obejmuje podstawowe wiadomości dotyczące alternatywnych metod parzenia kawy, teoretyczne informacje o kawie, testowanie kaw jednorodnych oraz dobór i [...]
29 stycznia 2022

Home Barista: Brewing Class

29/01/2022 @ 13:00 - 16:00 - Zastanawiasz się czym różni się chemex od aeropressa? A może czym jest dobra, czarna kawa z dripa? Na te i inne pytania dotyczące coraz bardziej popularnych alternatywnych metod parzenia kawy odpowiemy podczas naszego kursu Brewing Class. Kurs obejmuje podstawowe wiadomości dotyczące alternatywnych metod parzenia kawy, teoretyczne informacje o kawie, testowanie kaw jednorodnych oraz dobór i [...]
5 lutego 2022

Home Barista: Brewing Class

05/02/2022 @ 16:00 - 19:00 - Zastanawiasz się czym różni się chemex od aeropressa? A może czym jest dobra, czarna kawa z dripa? Na te i inne pytania dotyczące coraz bardziej popularnych alternatywnych metod parzenia kawy odpowiemy podczas naszego kursu Brewing Class. Kurs obejmuje podstawowe wiadomości dotyczące alternatywnych metod parzenia kawy, teoretyczne informacje o kawie, testowanie kaw jednorodnych oraz dobór i [...]
9 lutego 2022

Barista Skills

09/02/2022 @ 09:00 - 15:00 - Doskonałe rozwiązanie dla osób planujących rozpocząć pracę w kawiarni. Podczas kursu uczestnicy posiądą wiedzę na temat drogi owocu kawowca od sadzonki po filiżankę, tego jak przygotować poprawne espresso, jak spieniać mleko oraz łączyć je z kawą. Poznają również konserwację ekspresu ciśnieniowego oraz napoje na bazie espresso.   ZAWARTOŚĆ KURSU: gatunki, odmiany botaniczne, sposoby obróbki kawy; [...]
10 lutego 2022

Brewing Skills

10/02/2022 @ 09:00 - 15:00 - Kurs realizowany według standardów SCA (Specialty Coffee Association) pozwoli Ci na pogłębienie wiedzy na temat technik parzenia alternatywnymi metodami, a także poszerzenie praktycznych umiejętności używania takich urządzeń, jak: aeropress, chemex, syfon czy kafeterka. Podczas podstawowego cup tastingu dowiesz się z kolei, jak prawidłowo ocenić aromat i smak kaw oraz dopasowywać je do poznanych metod parzenia.   ZAWARTOŚĆ [...]
Coffee_coookies
Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić Twoje doświadczenia. Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na naszą Politykę prywatności.
Czytaj więcej