Peru El Palto przelew to ziarna, które wypaliliśmy jasno, pod przelew. Dzięki temu w profilu smakowym uzyskaliśmy mnóstwo nut owocowych z lekkim herbacianym posmakiem, ale także charakterystyczną słodyczą mlecznej czekolady. W naparze wyczuwalne są: suszona morela, czarna porzeczka oraz lekki jabłkowy finish. Kawa jakości speciality poddana została naturalnemu procesowi obróbki i uzyskała ponad 82 punkty w skali SCA.
Peru El Palto to ziarna posiadające certyfikat kawy organicznej, które kontaktujemy na cały rok. Kawa z Peru ma swoich zwolenników na całym świecie, a na uwagę zasługuje nie tylko jej wyjątkowy smak, ale też staranny sposób uprawiania, ponieważ kraj ten słynie z małych, ekologicznych upraw oraz selektywnych, ręcznych zbiorów.
Peru El Palto idealnie sprawdzi się w przelewowych metodach parzenia takich jak: aeropress, drip i ekspres przelewowy.
Skład: Arabika
Metody parzenia: aeropress, drip, ekspres przelewowy, french press
Profil smakowy: czarna porzeczka, suszona morela – kwasowość: średnia, gorycz: niska, słodycz: średnia
Profil palenia: średni
Kraj pochodzenia i region: Peru, Amazonas
Punktacja82 / 100
Wysokość upraw: 1300 – 1800 m n.p.m.
Obróbka: natural
Certyfikat: kawa organiczna
Waga | 0,25 kg |
---|---|
Wymiary | 5 × 10 × 21 cm |
WAGA | 250 gr, 1 kg |
RODZAJ | ZIARNO, ZMIELONA |