Sensory Skills – indywidualny

Sensory Skills – indywidualny

Data/Czas
Date(s) - 20/11/2023
11:00 - 16:00

Lokalizacja
Szkoła Baristów Colours of Coffee

Kategorie


Kup kurs

W trakcie kursu według standardów SCA (Specialty Coffee Association) przekazywana jest wiedza związana z techniką rozpoznawania pięciu smaków oraz rozróżniania grup aromatów obecnych w kawie z wykorzystaniem odczynników oraz koła smaków i aromatów.

Pojęcie body i tekstury staje się bardziej zrozumiałe dzięki przedstawionej teorii, jak i ćwiczenia praktycznego. Zwieńczeniem kursu jest profesjonalny cupping kaw Specialty Coffee.

ZAWARTOŚĆ KURSU:

  • praktyka rozpoznawania pięciu smaków,
  • podstawowe grupy aromatów obecnych w kawie z wykorzystaniem odczynników oraz koła smaków i aromatów: teoria i praktyka,
  • body vs tekstura: definicje, różnice, cechy wspólne,
  • praktyka w detekcji smaku gorzkiego, kwaskowego oraz body w kawie,
  • profesjonalny cupping według standardów SCA – analiza sensoryczna.

EGZAMIN: teoretyczny i praktyczny

CZAS: 5 godzin – kurs indywidualny

Rezerwacje

Rezerwacje na to wydarzenie są już niedostępne.